Phone

(+31) 648066574

Email

info@massagesense.nl

Opening Hours

Mon - Sat: 10:00 - 19:00 / Sun: 12:00 - 17:00

Van Ayurveda (spreek uit als Aa-yur-vay-da) wordt gezegd dat het een wereldgeneeskunde is. Het is het meest uitgebreide, holistische medische systeem, dat zo’n 5000-6000 jaar geleden op het Indiase subcontinent ontstond.

Ayurveda is een Sanskriet woord dat is afgeleid van twee wortels: ayus dat leven of levenscyclus betekent en vid dat kennis betekent. Ayurveda is dus de kennis van het dagelijks leven en de levenscyclus – een systeem om gezondheid te bereiken en te behouden.

Ayurveda leert dat gezondheid wordt gehandhaafd door het evenwicht van drie subtiele energieën of krachten, bekend als Vata, Pitta, en Kapha. Het doel van Ayurveda is om deze krachten in harmonie te brengen, zodat ze de fysieke, emotionele en spirituele groei bevorderen. Alle Ayurvedische behandelingen zijn erop gericht deze krachten weer in een harmonieus evenwicht te brengen in plaats van zich te concentreren op wat hun onbalans manifesteert. Het richt zich dus op oorzaken in plaats van symptomen. Omdat ieder individu zijn eigen specifieke balans of mix van deze drie krachten heeft, zijn Ayurvedische behandelingen persoonlijk, in plaats van stoornis-specifiek.

Een dergelijke benadering is door de eeuwen heen effectief gebleken en als gevolg daarvan zijn veel van Ayurveda’s geneeswijzen door mensen over de hele wereld overgenomen en verfijnd.

U hoeft niet ziek te zijn om te profiteren van een privé Ayurvedisch consult. U kunt een Ayurvedisch consult krijgen gewoon om beter over uzelf te weten te komen.

Ayurveda heeft meer dan alleen genezing, in feite zorgt het ervoor dat u een gezonde levensstijl leeft.

In Ayurveda bestaat het hele universum, zowel bezield als onbezield, uit de 5 elementen. Ons lichaam en wat we eten ook. Daarom moet dit principe worden aangepast om de evenwichtige toestand van het lichaam te behouden.

Het menselijk lichaam is volgens de Ayurveda samengesteld uit drie fundamentele elementen die Doshas worden genoemd (de ziekteveroorzakende factoren: Vata, Pitha, Kapha.

Deze regelen de fysiochemische en fysiologische activiteiten van het lichaam), Dhatus (lichaamsweefsels en -organen en deze gaan de basisstructuur van een lichaamscel vormen) en malas (de afvalproductie: Deze worden deels in het lichaam gebruikt en deels in een gewijzigde vorm uitgescheiden na het uitvoeren van hun fysiologische functies). En in geneesmiddelen vertegenwoordigen zij Rasa (smaak), Guna (kwaliteiten), Veerya (potentie) en Vipaka (de smaak die ontstaat na de spijsvertering en het metabolisme).

Ziekten ontstaan wanneer het evenwicht van de 5 elementen verstoord is. Deze drie zijn in dynamisch evenwicht met elkaar voor het behoud van de gezondheid.

Wanneer er van dit evenwicht wordt afgeweken, treedt de ziekte op.

Het kennen van de lichaamsconstitutie of de aard van het lichaam (Dosha) is essentieel om gezond te zijn. Het kennen van onze constitutie betekent dus het begrijpen van de aard van ons lichaam in zijn sterke en zwakke punten. Alleen dan kunnen we bepalen wat goed of slecht voor ons is.

Evenwicht wordt benadrukt, en het onderdrukken van natuurlijke driften wordt als ongezond beschouwd en er wordt beweerd dat dit tot ziekte leidt. Niezen onderdrukken zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot schouderpijn. Mensen worden echter ook gewaarschuwd om binnen de grenzen van het redelijke evenwicht en de maat te blijven wanneer zij de natuurlijke driften volgen. Zo wordt bijvoorbeeld de nadruk gelegd op matiging van voedselinname, slaap en geslachtsgemeenschap.

Volgens de Ayurveda bepalen Vata, Pitha en Kapha de lichaamsbouw of het lichaamstype:

Vata: Ether (Ruimte) en Lucht zijn de elementen die deze dosha overheersen, ook al zijn de andere elementen aanwezig. Vata is de oorsprong van beweging en beheerst alle zenuwfuncties. Verergering van Vata dosha veroorzaakt pijn, stijfheid, verlamming, hoge bloeddruk, hartkwalen…

Pitha: Het element dat hier overheerst is vuur. Verergerde pitha veroorzaakt brandend gevoel van het lichaam, te hoge lichaamstemperatuur, geelzucht, huidziekten.

Kapha: Water en Aarde zijn de elementen die overheersen in deze Dosha. Verzwakte Kapha veroorzaakt zwaarlijvigheid, dofheid en andere gerelateerde ziekten.

1. Stress Buster

Yoga en Ayurveda zijn met elkaar verbonden in de Vedische Kennis. Het is dus belangrijk om beide rollen van Ayurveda en Yoga samen te begrijpen.

Vedische kennis is ontworpen om de innerlijke werking van het universum te laten zien in relatie tot ons bewustzijn. Er zijn vele Ayurvedische methoden om stress los te laten namelijk:

Dinacharya: Dit verwijst naar het vroeg wakker worden voordat de zon opkomt. Van deze praktijk wordt gezegd dat het je gemoedsrust geeft.
Meditatie: Dit helpt je ontspannen te blijven en vermindert stresshormonen.
Drink groene thee: Dit heeft stress eigenschappen zoals L-theanine dat je kalm houdt en angst vermindert.

2. Helpt bij gewichtsverlies

Ayurveda helpt je gewicht te verminderen zonder je fysieke en emotionele stabiliteit aan te tasten. Een Ayurvedische consulent kan u helpen met een gezond dieet plan dat zal helpen bij gewichtsverlies. Het dieet plan zal u ten goede komen op vele manieren, zoals:

Ontgiften van uw lichaam
Verwijdering van overtollig vet uit de weefsels
Huidzuivering en toning
Verwijdert lichaamsgeur
Reguleert de bloedsomloop
Vermindert cholesterol

3. Brengt hormonen in balans

Ayurveda helpt bij het in balans brengen van hormonen die leiden tot een gezonde menstruatiecyclus en zwangerschapsgerelateerde problemen. Een Ayurvedische behandeling voor het reguleren van de menstruatiecyclus omvat het ontgiften van het lichaam, voldoende rust nemen, regelmatig bewegen en Abhyanga (de dag beginnen met een volledige lichaamsmassage). 

4. Vermindert ontstekingen

Ontsteking wordt meestal veroorzaakt door slechte voeding en gebrek aan slaap. Ayurveda bestaat uit kruidenbehandelingen die worden gebruikt om overmatige ontsteking onder controle te houden. Sommige van deze kruiden zijn kurkuma, ashwagandha, boswellia en gember die met elkaar gecombineerd worden om ontstekingen te verminderen.

Boswellia wordt gewoonlijk aanbevolen voor mensen die lijden aan acute rugpijn, artritis en darmziekten. Op dezelfde lijn wordt kurkuma gebruikt als een krachtige antioxidant die ontstekingen kan verminderen. Ashwagandha wordt aanbevolen voor het doel van verjonging. Verjonging helpt je geest sterk te houden en gezond denken zal je weghouden van het ontwikkelen van gezondheidsproblemen.

5. Verwijdert slechte gifstoffen uit het lichaam

Ayurveda reinigt uw geest, lichaam en ziel. Een vitale Ayurvedische behandeling genaamd ‘Panchakarma’ wordt gebruikt om zich te ontdoen van gifstoffen die interfereren met de normale werking van uw lichaam. Ook een volledige lichaamsmassage zal uw lichaam verjongen en ervoor zorgen dat u normaal blijft functioneren. 

6. Vermindert het risico op ziekten

Het hebben van een gezond dieet, zonnebaden, en het hebben van een ademhalingsoefening zal u helpen het risico op het ontwikkelen van een ziekte te voorkomen. Preventie is de eerste en belangrijkste stap die in Ayurveda wordt gevolgd. Er zijn twee doelen in Ayurveda: ten eerste kijken naar waar de ziekte vandaan komt en ten tweede een natuurlijke manier vinden om de ziekte te genezen. Ayurvedische behandeling zal uw risico op ziekten verminderen omdat het zich concentreert op preventieve maatregelen in plaats van het genezen van de ziekte. Terwijl de moderne geneeskunde röntgenstralen heeft om een ziekte in een later stadium op te sporen, detecteert de Ayurvedische geneeskunde een ziekte nog voordat u deze kunt krijgen en biedt preventieve maatregelen om deze te beteugelen.

7. Voordelen algehele gezondheid

Ayurveda is een oude geneeskunde richt zich op het individu in plaats van de ziekte zelf. In Ayurvedische behandelingen, alles wat telt is de wortel van de ziekte en het gebruik van preventieve maatregelen te beteugelen van het aantasten van uw lichaam. Bovendien helpt het het lichaam zowel intern als extern. De verschillende geneeskrachtige kruiden die in deze oude kunst worden gebruikt zijn kurkuma, kruidnagel, kaneel, kardemom, saffraan en Tulsi (Heilige Basilicum). Deze kruiden hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die u kunnen behoeden voor ziekten of aandoeningen.

8. Gezonde huid

Als u op zoek bent naar een gezonde en stralende huid, dan is hier hoe u gebruik kunt maken van Ayurveda en het op natuurlijke wijze voor elkaar kunt krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is veel bladgroente zoals sla, spinazie en komkommer te eten, dat is gemakkelijk te verteren en helpt bij een stralende huid. Bladgroenten hebben zuiverende eigenschappen die uw huid er jong en stralend uit kunnen laten zien. Het wordt ook aanbevolen dat u veel noten en zaden consumeren, omdat ze bevatten Omega-3 gezonde vetzuren die kunnen maken uw huid er levendig en vermindert ook ontstekingen.

9. Geneest slapeloosheid

Cafeïne drinken voor het slapen gaan, naar het licht van je telefoon staren of een pittig diner kunnen je slaapcyclus verstoren en je zenuwstelsel verergeren. Ayurveda kan u helpen een ongestoorde slaap te hebben. Het enige wat je hoeft te doen is wat jasmijn- of kokosolie op je hoofdhuid en voeten te wrijven en vervolgens een warm glas amandelmelk te drinken. Deze eenvoudige hack zal u genezen van slapeloosheid.

10. Vermindert een opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel is meestal het gevolg van te veel eten en verstoringen van de stoelgang. Het wordt meestal veroorzaakt door overmatige productie van gas dat ernstige pijn, een opgeblazen gevoel en ongemak kan veroorzaken. Ayurveda kan een opgeblazen gevoel beheersen en helpen bij een goede spijsvertering. Ayurvedische kruiden, specerijen en wortels zoals kardemom, gember en komijn kunnen indigestie in het lichaam genezen. Het enige wat je hoeft te doen is komijn te kauwen samen met wat gember en dit zal helpen bij de spijsvertering.

Een Ayurvedisch dieet houdt in dat je een gezond eetpatroon volgt, bestaande uit wanneer je moet eten, wat je moet eten en hoe je moet eten om je gezondheid te bevorderen.

Hoe werkt het?

Nou eerst moeten we weten je lichaamstype. Dus de eerste sessie zou een consultatie sessie zijn.

We zullen veel vragen stellen die ons helpen om je lichaamstype te bepalen. 

De tweede sessie kunnen we u in detail uitleggen wat uw lichaamstype is en wat het beste is voor deze constitutie om in balans te zijn en zullen we u een gedetailleerde lijst geven van voedingsmiddelen die uw lichaam nodig heeft om gezond te zijn. 

Wij zullen u erop wijzen wat minder goed is en wat moet worden vermeden. De methode die we gebruiken is soepel en transformerend. Zo kunt u uw lichaam geleidelijk aan de voedingsstoffen introduceren die het het meest nodig heeft en de te vermijden voedingsstoffen elimineren.

De eerste overgangsperiode is 6 maanden. Zo zal uw lichaam leren om de voedingsmiddelen die het nodig heeft lekker te vinden en de voedingsmiddelen die ziektes veroorzaken af te keuren, voordat we overgaan naar de 2e fase van de overgang.

Velen van ons hebben de stimulans nodig om een dieet en verandering van gewoonten te volgen. Daarom kunt u er ook voor kiezen een programma te volgen dat u helpt geleidelijk over te stappen op een gezondere levensstijl. In dit geval zullen we, na een consult om uw lichaamstype te bepalen, maandelijkse plannen opstellen. 

Ayurveda wordt door de UNO erkend als een traditioneel stelsel van geneesmiddelen.

Bovendien heeft de organisatie de definitie van de term overgenomen uit enkele van haar leerstellingen. India heeft ook een overeenkomst gesloten met de WHO voor de bevordering van deze traditionele geneeskunde. Tot deze traditionele geneeswijzen behoren Ayurveda, Unani en Yoga.

Ayurveda bestond al lang voordat er zelfs maar aan westerse geneeskunde werd gedacht. Deze kunst werd onderdrukt door buitenlandse indringers die het land binnenkwamen uit zelfzuchtige motieven.

Bovendien heeft de introductie van de moderne geneeskunde deze kunst ten grave gedragen. In het proces verloor het zijn betekenis en bestaan, omdat de westerse geneeskunde werd beschouwd als een veiliger en snellere manier om een persoon te genezen.

Tegenwoordig begrijpen moderne medici de waarde van deze oude geneeskunst en proberen zij de link te leggen tussen Ayurveda en de moderne wetenschap. Met meer onderzoek naar Ayurveda zullen er nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde komen waar mensen veel sneller van kunnen profiteren.

Als u een mand vol groenten klaarmaakt, komen wij met onze mand met recepten.

Dit zijn privé-lessen.  Ieder persoon heeft een andere lichaamsbouw die andere voeding kan vereisen. 

We komen bij u thuis of we kunnen een virtuele kookles houden waar u kunt leren hoe u gezond voedsel kunt koken. Nou niet zomaar gezond en smaakloos eten. Nee… Het is smaakvol en heerlijk eten waar u van zult genieten en dat past bij uw lichaam en zijn behoeften.

Het kan in de vorm van een Italiaanse maaltijd, Indiase, Mexicaanse, Libanese, Thaise … We zullen delen een aantal ideeën, en u kiest degene die je voorkeur.

Massage Sense geeft geen medische behandeling, advies of zorg. Als u op zoek bent naar medische behandeling, advies of zorg, raadpleeg dan uw bevoegde zorgverlener.

Het wordt altijd sterk aangeraden om een bevoegde zorgverlener te raadplegen voordat u de hierin verstrekte informatie toepast.

De informatieve inhoud die door Massage Sense wordt verstrekt, is op geen enkele wijze, in geen enkele vorm of vorm bedoeld om de plaats in te nemen van de persoonlijke verzorging door een erkende zorgverlener, en dient eerder te worden gebruikt in combinatie met dergelijk professioneel advies.

Het is bedoeld om kennis en informatie over Ayurveda in het algemeen.

De inhoud die door Massage Sense is niet bedoeld om te diagnosticeren, te behandelen, of te voorkomen dat een ziekte.

We maken geen aanspraken of garanties te genezen, te behandelen, of te voorkomen dat een ziekte of aandoening, en geven geen garanties met betrekking tot de resultaten.

Negeer nooit professioneel medisch advies of wacht nooit met het inwinnen ervan vanwege iets dat je op de website massagesense.nl hebt gelezen!

Massage Sense moedigt u aan om uw eigen beslissingen op het gebied van gezondheidszorg te nemen in samenwerking met een gekwalificeerde professional in de gezondheidszorg.

Annuleringsbeleid - Fixed & Flexibele afspraken

Wij raden u ten zeerste aan onze annuleringsvoorwaarden te lezen voordat u uw afspraak boekt.
INFO

Alle Ayurvedische gerelateerde afspraken staan Fixed

Session
Duration
Price
Ayurvedic Consultation
60min
Ayurvedic Detox & Diet
60min
Ayurvedic Cooking Lesson
120min
Ayurvedic Program (Monthly plan for 1 year)
30min p/ month
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Denk je aan iemand die heel graag zou genieten van een massage of van de weldaden van Ayurveda?

Bekijk onze Cadeaubonnen

Het perfecte Cadeau voor elke gelegenheid

Klik Hier

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag verder.

Vul gewoon het onderstaande formulier in, bel of Whatssap ons op 0648066574

Let op: hoewel sommige therapeuten Nederlands spreken, worden e-mails en telefoontjes in Engels beantwoord