Wat je nooit moet doen voor een massage

Een van de beste redenen om een ​​massage te krijgen is dat je niets anders hoeft te doen dan achterover liggen en ontspannen. Ter voorbereiding, zijn er enkele dingen die je zeker wilt vermijden om ervoor te zorgen dat je alle voordelen van massagetherapie benut (denk aan stressvermindering, lymfatische ontgifting, verminderde ontsteking, verbeterde ademhaling …). Ik heb mijn team van experts bij Massage Sense om hun tips gevraagd en hier zijn ze.

Drinken

Water, maar absoluut geen alcohol. Wees gewaarschuwd, “als je een massage krijgt, verplaatst dat gifstoffen in je lichaam, daarom kunnen eventuele nadelige effecten die de alcohol heeft veroorzaakt worden versterkt.”. Het beste is om gehydrateerd te zijn, en niet aangeschoten voorafgaand aan je massage.

Zonnebaden

Dit is moeilijk te vermijden op vakantie, maar onze experts raden aan de dag van uw massage niet in direct zonlicht door te brengen om verbrandingsverschijnselen te helpen voorkomen. Door de zon verbrande huid kan zeer gevoelig zijn voor aanraking. Het laatste dat je wilt doen, is iemand laten wrijven op die huid.

Ziek voelen

Hoewel je geen controle hebt over het falen van je immuunsysteem, kun je het beste je massage annuleren als je niet goed voelt. Als je ziek bent of een infectie hebt, kan massage de infectie  naar andere delen van uw lichaam verspreiden. Het is het beste voor iedereen als je annuleert, en een paar dagen later opnieuw plant als je gezonder bent.