Marie

Respect, aanwezigheid en luisteren… dit is de basis van mijn werk.

Sinds mijn kindertijd hield ik ervan om met mijn handen waar te nemen. Iets wat in de loop der tijd mijn passie is geworden: verbinding maken door aanraking.

Ik ben een ervaren masseur die een breed scala aan lichaamsbehandelingen aanbiedt, van diep weefsel, decontracteren tot ontspannen. Tot maart 2020 maakte ik deel uit van een team in een prestigieuze kliniek in de buurt van Madrid, Spanje. En sinds april ben ik verhuisd naar Den Haag en heb ik me met veel plezier aangesloten bij het Massage Sense-team.

Reflexologie was de eerste massage die ik leerde. Vanaf het eerste moment werd ik er verliefd op. Als ik me via een bewuste aanraking met de voeten van iemand anders in contact breng, beginnen ze letterlijk voor mijn ogen te smelten. De stijfheid van het lichaam is weg, de persoon begint diep en regelmatig te ademen en ik kan zien dat hun lichaam net begonnen is met de zelfherstellende processen.

Reflexologie werd al snel gevolgd door Shiatsu. Toen ik deze Japanse kunst ontdekte, was het alsof ik thuiskwam. Waar ik van hou is de zorgvuldige aanpak ervan… de hoek van de druk, de timing, de precisie in het vinden van de exacte punten die moeten worden gestimuleerd. Dit alles speelt een zeer belangrijke rol in een succesvolle lichaamsbehandeling.

Als ik cliënten met Shiatsu behandel, gebruik ik ook mijn kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hoewel we in Shiatsu geen naalden inbrengen, lijkt de genezende werking van het lichaam erg op die van TCG.

Afhankelijk van de behoefte van de cliënt gebruik ik andere massagetechnieken, zoals diepe weefselbehandeling in combinatie met stretching (ook wel Thaise Yoga genoemd) of buikmassage van de inwendige organen.

Het werken op de buik is een geweldige manier om de energiestroom te verhogen en daarmee de algehele gezondheid van de persoon in balans te brengen. Wanneer het bloed en de energie vrij in de buik stroomt, krijgen alle organen nieuw zuurstofrijk bloed en het wegwerken van afval en het absorberen van belangrijke voedingsstoffen is veel efficiënter.

Gevoeligheid en tact – andere uiterst belangrijke ingrediënten van mijn werk.

Ik doe altijd mijn best om een sfeer van vertrouwen en overgave te creëren – want alleen dan kun je echt loslaten. Pas dan kan je lichaam zijn innerlijke bronnen gaan gebruiken om zichzelf in balans te brengen en te genezen op het diepste niveau.

Ik spreek vloeiend ENGELS, SPANJE en FRANS, met TSJECH als mijn moedertaal, en een beetje Duits (basics).