Traditionele Thaise massage wordt in Thailand al meer dan 2500 jaar gebruikt voor spierontspanning en genezing. De techniek richt zich op de onzichtbare energielijnen die het lichaam doorkruisen met de naam “Sen”. Hoewel er 72.000 onzichtbare energielijnen zijn, zijn slechts tien daarvan essentieel voor de genezing van alle lichaamsdelen en interne organen. Traditionele Thaise massage principes werken op basis van het feit dat wanneer deze energielijnen geblokkeerd raken, er veel kwalen kunnen ontstaan. De ervaring houdt een combinatie in van zachte druk langs de Sen Lines en Yoga-achtige strekkingen, waardoor het vaak wordt aangeduid als een soort van geassisteerde Yoga. Het corrigeert blokkades, tekortkomingen en onevenwichtigheden in de doorstroming van deze energie, wat dan verondersteld wordt de gezondheid van de cliënt te verbeteren. Traditionele Thaise massage heeft vele voordelen. Of u nu de ontvanger van de massage bent of de gever van de massage, u kunt vreugde, gemak en comfort voelen. De massage zal uw chakra’s openen, waardoor u een rustigere geest kunt hebben en uw gezondheid kunt bevorderen. In tegenstelling tot de meeste westerse modaliteiten voor lichaamswerk, wordt de traditionele Thaise massage uitgevoerd met de cliënt volledig gekleed in losse, comfortabele kleding die het mogelijk maakt om te stretchen. Er worden geen oliën of lotions gebruikt. De massage wordt gedaan op een matje op de vloer. Kussens en andere rekwisieten worden vaak gebruikt om de cliënt in verschillende posities comfortabel te laten zijn. Een sessie kan 60-90min duren. Als het goed gedaan is, vloeit er een Thaise massage die een meditatieve danskwaliteiten heeft. Intuïtie, mindfulness en spirituele focus worden beschouwd als onderdeel van het werk van een Thaise Massagebeoefenaar. Hier zijn weinig dingen te verwachten tijdens een Thaise massage sessie:
 • De therapeut zal daadwerkelijk gebruik maken van hun handen, knieën, benen en voeten om uw lichaam te bewegen in verschillende posities.
 • Je moet denken aan een Thaise massage, net als yoga, zonder het werk te doen.
 • De therapeut neemt ook spiercompressie, gewrichtsmobilisatie en acupressuur op om het lichaam en de gewrichten los te maken.
 • U zult zich niet alleen ontspannen maar ook energiek voelen.

Thaise Massage Voordelen

 • Totale ontspanning: Door de geblokkeerde energielijnen te ontlasten met ritmische handmanoeuvres en stretching, kunt u een totale ontspanning van uw lichaam bereiken.
 • Flexibiliteit: De strekmanoeuvres helpen u om uw bewegingsvrijheid en flexibiliteit in uw ledematen te maximaliseren.
 • Versterkt de spieren en zenuwen: De herhaalde langzame en geleidelijke handtechnieken zullen het tempo van uw bioritme verminderen terwijl u zich ontspant.
 • Gunstige bloedsomloop: Met de bevordering van een betere doorbloeding en lymfestroom door de algemene ontspanning van uw spieren, kan uw bloedsomloop een belangrijke energieboost geven daar waar het nodig is in uw hele lichaam.
 • Hersencirculatie: Door het uitoefenen van drukpunten naar de Sen Lines rond uw hoofd wordt een betere doorbloeding van de hersenen gestimuleerd. Met de verhoogde prestaties van de circulatie in uw hersenen, wordt een verbetering van de helderheid van uw gedachten gemeld, samen met het voorkomen van migraine en vasculaire hoofdpijn.
 • Betere sportieve prestaties: Traditionele Thaise massage geeft uw spiergroepen systematisch meer kleur en rekt uw gewrichten uit tot aan hun volledige bewegingsbereik, wat uw sportieve prestaties verbetert. Daarnaast wordt de verbetering van de positionering van de borstspieren gezegd om een betere ademhaling te bevorderen tijdens aërobe gebeurtenissen.
 • Pijnbestrijding: Veel aandoeningen en blessures waarbij de spieren en gewrichten van uw lichaam betrokken zijn, hebben baat bij een regelmatige massage.
 

Mogelijke contra-indicaties

Thaise massage kan niet veilig zijn voor iemand met gezondheidsproblemen zoals:
 • Schijfherniatie, osteoporose, recente chirurgie, of hart- en vaatziekten.
 • Zwangere vrouwen moeten eerst met hun arts overleggen voordat ze een massage krijgen.
 • Massage moet niet worden gedaan over kneuzingen, ontstoken of zwakke huid, niet genezen of open wonden, huiduitslag, tumoren, abdominale hernia, of recente breuken.
 

Wat u moet weten voor uw afspraak

Meestal wordt u gevraagd om losse, comfortabele kleding mee te nemen of te dragen naar de massage. Een typische Thaise massage duurt 60 minuten tot twee uur. Enkele extra tips:
 • Eet geen zware maaltijd voor een massage.
 • Als het uw eerste keer is bij Massage Sense, kom dan minstens 10 minuten te vroeg om de nodige formulieren in te vullen en om te wisselen. Kom anders minstens vijf minuten te vroeg, zodat u de tijd heeft om zich om te kleden voordat u met de massage begint.
 • Zorg ervoor dat uw massagetherapeut uw volledige gezondheidsgeschiedenis heeft, want mensen met bepaalde aandoeningen moeten geen Thaise massage hebben.
 • Als u zich ongemakkelijk voelt op elk moment, laat het de therapeut weten.

Thaise massage met een budget

Helaas zijn er maar weinig verzekeringsmaatschappijen die deze vorm van massage dekken, tenzij het wordt voorgeschreven als onderdeel van een fysiotherapie voor een blessure of een andere gezondheidskwestie. Er zijn echter enkele manieren waarop u de financiële lasten van de behandeling van uw lichaam op een regelmatige basis kunt verminderen. Als u van plan bent om regelmatig Thaise Massage sessies te houden bij Massage Sense, hebben we verschillende pakketten met korting ontwikkeld die zeker aan uw behoeften zullen voldoen.

Disclaimer

Gebruik geen massagetherapie om uw reguliere medische zorg te vervangen of als reden om het zien van een zorgverlener over een medisch probleem uit te stellen. Als u een medische aandoening hebt en niet zeker weet of massagetherapie voor u geschikt is, bespreek dan uw zorgen met uw zorgverlener. U kunt ook op zoek gaan naar gepubliceerde onderzoeksartikelen over massagetherapie voor uw aandoening.